Over Schakels naar Werk

PDF

De website Schakels naar Werk biedt een overzicht van het Nederlandstalig aanbod van beroepsopleidingen, inschakelings- en werkervaringsprojecten en begeleiding naar werk in het Brussels gewest. Het aanbod op deze website is bedoeld voor werkzoekenden die ingeschreven zijn als werkzoekende bij Actiris (en/of de VDAB) of voor leerplichtigen die leren en werken willen combineren.

Je kan zoeken naar een aanbod (een opleiding, werkervaringsproject, cursus Nederlands, enz.) of naar organisaties die een aanbod hebben voor werkzoekenden.

Onder de naam ‘Schakels naar Werk’ verschijnt er ook jaarlijks een gedrukte brochure en tot voor kort ook een gids.
 

Brochure

De A4-brochure ‘Schakels naar Werk’ geeft een beknopt overzicht van alle organisaties in het Brussels gewest die een Nederlandstalig aanbod hebben van begeleiding, beroepsopleidingen of werkervaringsprojecten voor werkzoekenden. Deze brochure wordt jaarlijks geactualiseerd en richt zich in de eerste plaats op werkzoekenden.

Je kan de editie van 2014 downloaden via onderstaande afbeelding of een gratis gedrukt exemplaar aanvragen bij Tracé Brussel via mail: info@tracebrussel.be of telefonisch op het nummer: 02 511 99 72.  

Gids

De tweetalige gids ‘Schakels naar Werk’ geeft een duidelijk en veel uitgebreider overzicht van het Nederlandstalig aanbod van beroepsopleidingen, inschakelings- en werkervaringsprojecten in het Brussels gewest. Het is een handig instrument voor consulenten, begeleiders of doorverwijzers om werkzoekenden gericht en geïnformeerd toe te leiden naar specifieke opleidingen of begeleidingstrajecten. De editie van 2013 was waarschijnlijk de laatste. De gedrukte gids wordt namelijk vervangen door deze website, die veel meer mogelijkheden biedt.

De voorraad gedrukte gidsen van de editie 2013 is uitgeput. Je kan de gids wel nog online bekijken en gratis downloaden via onderstaande afbeelding.